Relevante opleidingen:
HBO Kindercoach
Sonnevelt opleidingen


Happy coach
Academie voor psychotherapie,
Amsterdam. -Charlotte Visch

Over mij:
Mijn naam is Alexandra Dekker en ik ben 36 jaar. Ik ben kindercoach, moeder en lerares in het basisonderwijs. Samen met mijn gezin woon ik in Veghels buiten. Sinds ik zelf kind was vind ik het al leuk om met kinderen te werken. Hun kijk op de wereld en helemaal zichzelf kunnen zijn bewonder ik. Soms lukt dit (even) niet meer en hebben kinderen en/of ouders even een steuntje in de rug nodig. Om hierbij te helpen ben ik bijpassende opleidingen gaan volgen en heb ik mijn coachpraktijk opgezet.

Naast dat ik kindercoach ben werk ik ook al ruim vijftien jaar als lerares in het basisonderwijs. In de klas zorg ik ervoor dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Dit lukt mede door mijn open houding en rust die ik uitstraal. Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij me. Dit zijn redenen waarom ik in 2014 genomineerd ben voor de leraar van het jaar verkiezing. Tijdens mijn werk ben ik geboeid door het gedrag van kinderen en waar dit vandaan komt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik extra opleidingen ben gaan doen om er zoveel mogelijk aan bij te dragen dat kinderen zich gelukkig voelen.

Sinds ik zelf moeder ben kan ik me nog beter inleven in de vragen van ouders en kinderen. Op dit moment vind ik de combinatie van het coachen met helemaal de aandacht voor het individu en de dynamiek van het werken op school een leuke en functionele afwisseling. Ik hoop op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Ik gun het alle kinderen dat ze lekker in hun vel zitten, zo lang mogelijk speels kunnen zijn en dat ze met plezier en vertrouwen hun toekomst tegemoet gaan. Hier wil ik ouders en kinderen graag bij helpen.